Byzz Newzz 5

Best byzzonder...

Newzz! En dat was wel heel lang geleden. Met zomervakanties, blijvende personeelstekorten, inflatie, de oorlog in de Oekraïne, stijgende energieprijzen, grondstoftekorten – er is een hoop gaande. Welkom bij ons Newzz!

 

Arbeidsmarkt

Alle genoemde crises hebben natuurlijk zijn invloed op de arbeidsmarkt. Bedrijven worden zenuwachtig en vrezen een op handen zijnde economische crisis. Verschillende beroepsgroepen worden gek van de werkdruk en het schrijnend tekort aan goed gekwalificeerde arbeidskrachten. Er zitten krap 5 miljoen mensen in Nederland aan een uitkering en toeslagen vast maar het gapende gat van de vacatures is maar slecht te vullen. Kandidaten worden steeds kritischer. Hybride werken is al de norm en het ziet er naar uit dat een werkweek van 32 uur het maximale is dat iemand wil werken. Ook wordt er snel overvraagd qua salaris terwijl er misschien meer winst te behalen valt in de secundaire sfeer waar persoonlijke en professionele ontwikkeling of zekerheden in de toekomst anders geborgd kunnen worden dan voorheen. Met moeilijker in te vullen vacatures is ook de huidige mentaliteit van het niet terugbellen, het last-minute afzeggen van afspraken of zelfs banen, enzovoorts eerder norm dan uitzondering. Bij Byzz blijven we weigeren dit normaal te vinden en we zien dat zowel onze kandidaten en klanten het steeds vaker positief opvalt dat Byzz anders opereert.

 

Waar liggen nu de kansen?

Stageplaatsen, farmacie, industrie, drogisterij, consultancy, retail en communicatie zijn zomaar een paar steekwoorden van klanten waar Byzz dagelijks mee bezig is. Met een hoop komende ontwikkelingen op overheidsgebied zijn projectmanagers bij consultancy kantoren erg in trek. Ook in de kwaliteitssfeer van farmaceutische bedrijven of in de industrie is een chronisch tekort. En voor slimme retailers is content, category management en commercie een voortdurend aandachtsgebied. Trek in een pittige kans op een van deze werkterreinen? Bel, mail of app ons gelijk!

 

Byzz op school

Na het leren komt solliciteren. Dat is het credo van Marleen die wel vaker voor een groep studenten heeft gestaan en ze een workshop heeft gegeven. Ben je nu bijna klaar met een studie en kun je wel een dosis zelfvertrouwen, sollicitatiehulp of steuntje in de rug gebruiken onderweg naar je eerste grote baan? Je mag ons altijd bellen. Trouwens ook als je nog een stageplaats wil vinden. Nieuwsgierig? Tot snel! Tot Byzz.

{

“De afgelopen twee weken maar liefst vier van onze vacatures ingevuld door Byzz! Marleen kent ons bedrijf ondertussen als geen ander en weet hier heel snel op te schakelen! Ik zou iedereen die op zoek is naar kwalitatief personeel adviseren eens met haar een kop koffie te gaan drinken! Zeg nou zelf… je vangt meer met honing dan azijn.

Michael Hendriks
Co-owner BModesto Group

Success